Aanmelding en plaatsing

Ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk om hun kind aan te melden op onze school. Het is altijd mogelijk eerst een afspraak te maken om te komen kijken en een oriënterend gesprek te hebben voordat wordt over gegaan tot aanmelding. Het is ook hier belangrijk te vermelden dat de mogelijkheid bestaat dat de school (tijdelijk) vol zit en geen plek heeft.

 

Aanmelden

Ouders/verzorgers melden hun kind aan met een ingevuld en ondertekend aanmeldformulier inclusief bijlages. Hierin wordt toestemming gegeven aan de school om het dossier van de leerling op te vragen bij de vorige school en bij eventueel andere betrokken partijen. Ook geven ouders/verzorgers bij aanmelding toestemming aan onze school om hun kind te bespreken met betrokken (gezins)voogden, hulpverleners of kernpartners in de Commissie voor de Begeleiding, als dit voor de ontwikkeling van de leerling zinvol is. Vrijwel altijd hebben wij intelligentiegegevens (IQ onderzoek) nodig om te bepalen of wij op een goede manier tegemoet kunnen komen aan de onderwijsbehoeften van uw kind. Wanneer u meer informatie wilt over het aanmelden van een nieuwe leerling kunt u gebruik maken van het contactformulier.

 

Commissie voor de Begeleiding (CvB)

De CvB bestaat uit de volgende personen: directie, intern begeleiders, gedragswetenschappers, schoolmaatschappelijk werker en schoolarts. Tijdens de vergadering van de CvB wordt beoordeeld of de school kan voldoen aan de onderwijsbehoeften van de leerling. Dit gebeurt op het moment dat we beschikken over een compleet dossier van de leerling. Er wordt een besluit genomen over het wel of niet toelaten van de leerling. Bij afwijzing geven we aan de ouders/verzorgers een advies over een alternatieve onderwijsplek. Bij toewijzing nodigen we ouders/verzorgers uit voor een intakegesprek, samen met betrokken hulpverleners indien mogelijk. Op deze manier dragen we samen zorg voor een goed traject voor de leerling.

 

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bespreken we de informatie die al bekend is over de nieuwe leerling en maken we nader kennis met elkaar. Ook maken we afspraken over de datum waarop de leerling begint en over het traject gedurende de eerste weken op school. Binnen 6 weken na de start vindt er een gesprek plaats met ouders/verzorgers waarin het uitstroomperspectief van de leerling wordt vastgesteld vanaf midden groep 4.

 

Instroommomenten

De instroommomenten voor nieuwe leerlingen op SO Fier zijn de eerste schooldag na de zomervakantie, na de herfstvakantie, na de kerstvakantie, na de voorjaarsvakantie en na de meivakantie. In de OZA groep kunnen kinderen het gehele jaar door instromen.

 

OZA

De aanmeldprocedure voor leerlingen voor de OZA groepen hebben we hier op een rijtje gezet.