Toelaatbaarheidsverklaring

DSC 5095Om toegelaten te worden op onze school heeft elke leerling een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) nodig, waarin een bekostiging voor een intensief arrangement wordt toegewezen. De TLV is geen toegangsbewijs tot een school. Alle scholen hebben nog steeds hun toelatingsprocedure en beslissen zelf over de plaatsing van leerlingen. De TLV wordt afgegeven door het Samenwerkingsverband (SWV):

  • Voor leerlingen die nog niet eerder op een school zijn ingeschreven, wordt de eerste TLV afgegeven door het SWV waar de woonplaats van de leerling onder valt.
  • Voor leerlingen die al zijn ingeschreven op een school, wordt de eerste TLV afgegeven door het SWV waar deze school van de leerling onder valt.

De school waar de leerling onderwijs krijgt, is verantwoordelijk voor het indienen van een verzoek voor een TLV bij het betreffende SWV. We kunnen ons voorstellen dat u meer specifieke vragen heeft of dat u misschien een keer wilt langskomen om onze school te zien. Dan kunt u contact opnemen met onze intern begeleider Vera Bode via nummer 030-8505685 of via vera.bode@spoutrecht.nl.

OZA Fier

Voor plaatsing op de OZA (onderwijs-zorgarrangement) is, naast de toelaatbaarheidsverklaring, een beschikking van het buurtteam nodig voor de zorg. Meer informatie vindt u op de website van Youké en op de pagina aanmelding en plaatsing.