oktober 2018 - Update over de Nieuwbouw

oktober 2018 - Update over de Nieuwbouw

19 oktober 2018

object nieuwbouw Winklerlaan

Update voortgang nieuwbouw op de Winklerlaan

In een eerder bericht vertelde wij u dat we volop bezig waren met het selecteren van een aannemer. Dat is gelukt en in de week na de herfstvakantie zullen de contracten ondertekend gaan worden. Het bouwbedrijf ‘BM vanHouwelingen’ uit Hardinxveld-Giessendam zal dit op zich gaan nemen. Een mijlpaal onderweg naar een nieuw schoolgebouw!

Zoals we u in de vorige nieuwsbrief al aangaven zal de termijn van zomervakantie 2019 om de school op te leveren zeker niet gehaald gaan worden. Dit heeft te maken met de tekorten aan bouwmaterialen maar ook enkele bezwaren die eerst afgehandeld moeten worden. We hopen nu op de kerstvakantie van 2019.

Eerder vertelden we u ook al eens dat er binnen ons schoolbestuur een bepaald percentage van de bouwsom naar een investering in een kunstobject gaat. Hier hebben wij een tijd geleden al een kantoor (Superuse Studios) voor geselecteerd die in samenspraak met leerlingen uit onze leerlingenraad een ontwerp heeft gemaakt van een speeltoestel / wachtruimte naast de voetbalkooi. De voetbalkooi die nu op ons plein staat zal ook mee gaan verhuizen aangezien het voetballen erg populair is bij de kinderen. Hij komt dan wat lager in het plein te liggen en in de ‘graafmachine’ die ontworpen is kunnen kinderen wachten wanneer zij nog niet aan de beurt zijn. Zo zitten ze droog en hebben goed zicht op het veld. Ook zit er een soort van tribune in verwerkt.

Het kantoor Superuse Studios heeft vorige week het definitieve ontwerp gepresenteerd. De afbeelding ziet u hierboven staan.

Het leuke aan dit object is dat het voor een groot deel is samengesteld uit materialen uit de oude school. Vorig schooljaar hebben een aantal leerlingen uit de bovenbouw meegeholpen om spullen te demonteren voordat de oude school gesloopt werd. Zo hebben we oude stoeptegels, regenpijpen, vensterbanken en kleine raampjes veilig kunnen stellen waar we straks leuke dingen mee kunnen doen.

In een volgend berichten hopen we u te kunnen vertellen dat de eerste paal geslagen is en dat we volop aan het bouwen zijn.

In de algemene ruimte middenin onze huidige school hangt ook een prikbord waarop u de afbeeldingen en plattegronden van onze nieuwe school kunt bekijken. Loop gerust eens binnen!

« terug naar het nieuws-overzicht