De vragen van de kinderen

Op SO Fier bieden we speciaal onderwijs aan kinderen die intensieve vragen stellen op het gebied van gedrag. De vragen die onze leerlingen ons stellen zijn het uitgangspunt van ons handelen. We zien en horen kinderen door middel van hun gedrag (en vaak ook letterlijk) de volgende vragen aan ons stellen:

  • Wil je me zien en horen?
  • Wil je doen wat je zegt en zeggen wat je doet?
  • Wil je ervoor zorgen dat ik belangrijk kan zijn?
  • Wil je me leren hoe ik me op een andere manier kan gedragen?
  • Wil je me laten ontdekken wat ik goed doe?

Met het handelen van ons team van deskundige en betrokken leerkrachten geven we dagelijks antwoorden op deze vragen. We doen dit door kwalitatief goed onderwijs te geven. We vinden het hierbij essentieel dat je je welkom en gewaardeerd voelt op onze school. Dat betekent dat er passende aandacht is voor elk kind, ongeacht wat je nu al wel of nog niet kan. Hierbij hebben we duidelijke verwachtingen voor ouders, leerlingen en de school.
We werken vanuit een goed doordacht en duidelijk pedagogisch plan. Zo kent elke leerling de groene stoelen in de school. Als het even niet lukt, of je hebt even iets anders nodig, dan krijg je bij ons de ruimte om te herstellen. Volgens een duidelijk en consequent stappenplan.