Een dag op SO Fier

Een dag op SO Fier begint voor leerkrachten met het voorbereiden van de lessen en het klaarleggen van materialen. Nog even overleggen met een collega, een vraag stellen aan de ander. En natuurlijk een lekker kopje koffie om de dag echt te beginnen. Rond 8 uur trappen we de dag met de ‘dagstart’ gezamenlijk af.
 
Om 8.15 uur gaan de deuren van de school open en druppelen de eerste leerlingen binnen. De één komt van dichtbij, de ander van verder weg. Lopend, op de fiets, met de auto of de taxi. Je juf of meester begroet je alvast in de klas.

 

De ochtend

Om half 9 begint de lesdag. We starten altijd rustig gezamenlijk op. Met oor en oog voor elkaar, zodat we weten hoe jouw dag is gestart en wat je vandaag nodig hebt. Van je juf, meester of klasgenoten. Vervolgens gaan we aan de slag. Bijvoorbeeld met rekenen in de middenbouw. Dat doen we groepsdoorbroken, zodat je altijd de rekeninstructie en -verwerking op je eigen niveau krijgt.
Tot de pauze werk je vervolgens in je eigen groep aan verschillende lessen. Lezen, taal, spelling, wereldoriëntatie. Noem het maar op. Die pauzes zijn trouwens erg fijn op SO Fier. Met de groepen van je eigen bouw (onder-, midden-, of bovenbouw) speel je samen buiten. Je eigen leerkracht is er altijd bij. Er is voor ieder wat wils. Spelen in de zandbak, lekker rondcrossen op een fiets, voetballen in de voetbalkooi. Misschien doe je liever mee aan een spel of rijd je rond op je eigen skeelers.
 
Na de pauze heb je weer les in je eigen groep. Dit zijn bijvoorbeeld lessen voor de basisvakken, maar misschien heb jij vandaag wel kookles of handvaardigheid. En natuurlijk wordt er twee keer per week gegymd in de gymzaal. Of heb je zwemles, zodat je je zwemdiploma kunt halen!

 

De middag

Rond 12 uur is het lunchtijd op SO Fier. Je eet in je eigen klas met je eigen leerkracht. Een fijn, rustig moment waarin er tijd en ruimte is om even met elkaar te kletsen of een filmpje te kijken. Even ontspannen, na een ochtend flink werken! En natuurlijk spelen we ook rond de lunchtijd nog een keer lekker buiten.
 
In de middag staat het laatste lesblok op het programma. Ook dan heb je weer verschillende lessen. Van je groepsleerkracht of van één van de vakleerkrachten. Zo heb je elke dag een overzichtelijk en afwisselend programma. Om 14 uur sluiten we elke dag af en ga je lekker naar huis!