Ons gebouw

Stap je binnen bij SO Fier, dan voel je direct de rust en ruimte die als een warme deken over je heen valt. Een fijne entree, waar je welkom wordt geheten door de meesters en juffen van de school.
 
Vanuit elke klas kijk je naar het fijne groen van buiten. Bomen en vogels omringen de school. We zitten dan ook aan de rand van de wijk Tuindorp in Utrecht. Heel goed bereikbaar, of je nu uit de stad komt of van verder weg!
 
Elke klas heeft een eigen groepsruimte, waar de dag gestart en geëindigd wordt. Die groepsruimte is van alle gemakken voorzien: tafels en stoelen voor elke leerling met genoeg ruimte voor iedereen, een eigen toilet in de klas, een eigen (af te sluiten) rustige werkplek, een groene stoel voor wie even hersteltijd nodig heeft en kasten met mooie en uitnodigende materialen om mee te werken.
Loop je de klas uit, het leerplein op, dan straalt de rust je tegemoet. Ruimtelijk opgezet, natuurlijke materialen, rustige kleuren en veel glas met doorkijkjes naar binnen en buiten. Een veilige plek voor jong en oud.
 
Omdat naast werken met je hoofd, juist ook werken met je handen zo belangrijk is, hebben we een prachtig praktijklokaal in ons eigen gebouw. De heerlijke geuren komen door de hele school op je af als meester Bob zijn kooklessen geeft. En tijdens de handvaardigheidsles van juf Karen maak je de mooiste creaties!
 
Beweging vinden wij een heel belangrijk onderdeel van ons onderwijs. We hebben dan ook een eigen, moderne gymzaal in ons gebouw. Geen gedoe met lange wandelingen door de stad voordat je met de gymles start, maar gewoon, lekker makkelijk, in de eigen school. Ons plein biedt een heleboel speel-, spel- en sportmogelijkheden. Of je nu van de zandbak, fietsen, schommelen of voetbal houdt!