Ons verhaal

Zie je ons logo? Dat ene streepje dat er fier boven uitsteekt? Dat fiere, trotse streepje staat voor wat wij onze leerlingen toewensen. Leerlingen die, als ze bij ons de school binnenkomen, maar al te vaak het gevoel hebben er niet bij te horen. Leerlingen die als ze eenmaal bij ons binnen zijn, weer gaan ervaren dat ze er toe doen. Die in de loop van de tijd hun hoofd weer rechtop houden en trots durven te zijn. Onze naam SO Fier is hierop geënt: op onze drive om leerlingen te laten voelen dat fier zijn een mooie, belangrijke beweging is.
 
De leerlingen van SO Fier hebben, hoe verschillend ze ook zijn, iets méér nodig om goed tot ontwikkeling te komen. Meer aandacht en meer structuur. Meer duidelijkheid. Meer overzicht of meer ruimte. Soms meer tijd of geduld. Maar ook leren goed te luisteren en zich aan grenzen te houden. Leren omgaan met dingen moeten doen, óók als je het ergens niet mee eens bent of een ander plan hebt.
Binnen onze school hebben we allerlei voorzieningen zodat we in deze behoeftes kunnen voorzien. Een fijn team van onder andere (vak)leerkrachten, onderwijsassistenten en orthopedagogen staat elke dag klaar om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden.
 
Dat doen we overigens in een fantastisch nieuw gebouw dat voorzien is van alle gemakken! Aan de rand van Tuindorp, in Utrecht-Oost, staat onze school. Goed bereikbaar vanuit de stad en daarbuiten. Lekker tussen de bomen, voor wie even naar buiten wil. Overal glas, zodat je alles goed kunt zien. En veel natuurlijke materialen, zodat de school een rustige, fijne plek kan zijn voor elke leerling. Tussen de ruimtes scharrelt onze schoolhond Willem. Een fijne vriend voor wie dat even nodig heeft. Een leesmaatje voor de ander.
 
Natuurlijk leer je lezen, schrijven en rekenen bij ons. Maar we doen zoveel meer dan dat. We leren je om trots te zijn op wie je bent en wat je kunt. Hoe je goed om kunt gaan met andere mensen. Hoe je je grenzen aangeeft, op tijd. Hoe je bij de les blijft, ook al is er zoveel meer waar je eigenlijk aan moet denken. In ons praktijklokaal krijg je kookles of handvaardigheid. Bewegen doen we op ons prachtige plein of in onze eigen gymzaal. Altijd in je eigen vertrouwde groep, waar maximaal 12 leerlingen in zitten. Wel zo overzichtelijk.
 
Vaak zeggen we, ach, we zijn gewoon een goede school. Maar je leest al, we zijn meer dan dat. Dus schrijven we niet voor niks: SO Fier, méér dan gewoon een goede school.